09 Ekim 2015

Türkiyenin En Seçkin Üniversitelerinden Bir Tanesi Olan Boğaziçi Üniversitesine 2014 Yılında İdeal Makina Teknik Servis Birimi Tarafından Devreye Alınan Alman INMATEC PN1350 Azot Jeneratörüne Olağan Teknik Bakımı Yapıldı.

İdeal Makina Teknik Servis

Alman INMATEC Azot ve Oksijen Jeneratörlerinin distribütörlüğünü yapan İdeal Makina, kurulumunu yaptığı Azot ve Oksijen Jeneratörlerinin teknik servis hizmetini de yine kendi Uzman Teknik Servis Elemanlarınca yürütmektedir. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği laboratuvarında bulunan INMATEC PN1350 model %99,995 saflıkta azot üretebilen jeneratörün olağan servis işlemini gerçekleştirdi.

Bakım işlemlerinde kompresörler ve kurutucuların gerekli elemanları ile sistemde bulunan filtreler değiştirilmektedir. Bu işleme ek olarak Azot Jeneratörünün renkli ve dokunmatik panosu üzerinden kayıtlı değerler kontrol edilerek sistemin çalışma geçmişi incelenebilmektedir.

Ar-Ge ve Deneysel Çalışmalar

Kurulduğu günden bugüne Azot ve Oksijen Jeneratörü sektöründe lider konumda bulunan İdeal Makina, Türkiye, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu’da toplam 226 adet azot ve oksijen jeneratör sistemini başarıyla devreye almıştır. Buradan elde edilen tecrübe ile Gıda, Sağlık, Madencilik, Kimya, Tekstil, Demir-Çelik, Beyaz Eşya ve Otomotiv gibi sektörlerin yanında Ar-Ge ve Deneysel Faaliyetler sektöründe de liderliğini sürdürmektedir. Bu alanda Boğaziçi Üniversitesi ve Tübitak gibi önemli kuruluşlarda tasarımı İdeal Makina Mühendisleri tarafından yapılan halen çalışmakta olan İdeal Makina Azot Jeneratör Sistemleri bulunmaktadır.