Azot Jeneratörleri Nasıl Çalışır
Azot jeneratörleri, basınçlı havayı alır ve içindeki oksijen ve azot oranını analiz eder. Bu analiz sonucunda azot moleküllerini oksijen moleküllerinden ayırır. Bu ayırma işlemi, saf azot kaynağı elde etmek açısından kritiktir. Ardından, azot üretimine geçilir. Bu aşamada, mebran veya PSA (Basınç Salınımlı Adsorpsiyon) sistemlerinden yararlanılır. En yüksek saflıkları elde etmek için PSA içeren azot jeneratörleri tercih edilmelidir. Ideal Makina, bu süreçte endüstriyel azot jeneratörleri üreterek müşterilerine güvenilir ve verimli çözümler sunar.
Azot üretiminde, kullanım amacınıza bağlı olarak belirli bir saflık ve miktarı hedeflemeniz gerekir. Örneğin, yangın söndürme işlemleri için düşük saflıkta azot yeterli olabilirken, gıda sektöründe paketleme işlemi için yüksek saflıkta azot gazı gerekebilir. Bu bilgileri PLC kontrol sistemi aracılığıyla sisteme kolayca girebilirsiniz. Sisteme girilen veriler doğrultusunda azot jeneratörü hemen çalışmaya başlayarak azot üretimini sağlar. Ayrıca, jeneratörün tanklarında fazla azot gazını depolayabilirsiniz.
Ideal Makina, bu süreçte kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunarak endüstriyel azot jeneratörleri üretmektedir.
(PSA) Azot Jeneratörleri Nedir?
PSA (Basınç Salınımlı Adsorpsiyon) azot jeneratörleri, basınçlı hava ile gelen iyon ve moleküllerin proses tabakaya yapışarak ayrışmasını sağlayarak daha saf azot elde edilmesini sağlar. Absorban maddelerin azot saflığını doğrudan etkiler.
Bu jeneratörlerde, içinde bir adet elek bulunur. Bu elek, oksijen ve azotun tam olarak birbirinden ayrılmasını sağlar. Basınç salınımlı emilim özelliğine sahip azot kompresörlerinin A kulesinden giren basınçlı hava, bu kulede ayrışmaya başlar. Daha sonra, elek yardımıyla havadaki oksijen ve azot ayrılır. Elek, oksijenin geçemediği ancak azotun rahatlıkla geçebileceği bir açıklıkta yapılmıştır.
Ideal Makina, endüstriyel uygulamalar için en uygun ve güvenilir PSA azot jeneratörlerini üreterek müşterilerine yüksek performans ve kaliteli çözümler sunar.